Keukentafelgesprekken met huurders groot succes

04-12-2017

Wat is nou echt belangrijk voor de huurders? Wat gaat goed en wat kan beter? Dat wil Gerrit Teunis, directeur van Beter Wonen Vechtdal, graag weten. Daarom zijn alle medewerkers de afgelopen weken op de koffie geweest bij meer dan 100 huurders. Met deze gesprekken wil Beter Wonen het beleid nog beter maken.

 

Goede gesprekken

Praten met huurders is natuurlijk niets nieuws voor Beter Wonen Vechtdal. “We zijn altijd geïnteresseerd in de mening van onze huurders. Maar binnenkomen bij onze huurders doen we – op de werkzaamheden na - niet zo vaak. Dat wilden we deze keer wel doen.’’ Aldus Gerrit Teunis. Er werd goed gereageerd op onze oproep. We zijn al bij meer dan 100 huurders op bezoek geweest. En dat levert goede gesprekken op. ‘’We willen graag met de huurders praten over onze plannen, ons beleid, maar dat is soms best abstract en vaag. Het gaat er uiteindelijk om hoe het huren bij Beter Wonen ze bevalt. Natuurlijk hebben we het ook over de kleine irritaties of problemen waar ze tegenaan lopen. Deze proberen we uiteraard zo veel mogelijk op te lossen.’’ Ook voor de medewerkers is het prettig om de klant in een andere setting te spreken. ‘’Je merkt dat de drempel een stuk lager ligt om over bepaalde problemen te praten wanneer je bij de mensen thuis aan tafel zit. Er is meer wederzijds begrip en het is leuk om eens bij de mensen thuis te komen.’’

Wegens succes verlengd

Wegens het grote succes is het project verlengd. Huurders kunnen zich dus nog steeds aanmelden voor zo’n gesprek met Beter Wonen Vechtdal. Dat kan door een mail te sturen naar gesprek@beterwonenvechtdal.nl of door te bellen met 0523 - 285 238. Maar het kan ook zijn dat we huurders actief gaan benaderen. In overleg met de huurder wordt dan een afspraak voor een bezoek ingepland. De afspraak wordt gemaakt op een tijd die de huurder uitkomt, dus dat kan best buiten kantooruren zijn.

keukentafelgesprek 1

keukentafelgesprek 2

Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.