Gasloos wonen in Gramsbergen

02-11-2017

Beter Wonen Vechtdal is gestart met de bouw van acht eengezinswoningen in de nieuwste wijk van Gramsbergen, Garstlanden. Bijzonder aan dit project is dat vier woningen geheel gasloos zijn. Een primeur voor Beter Wonen Vechtdal.

Het toepassen van goede isolatie en zonnepanelen is al standaard bij de nieuwbouwwoningen van Beter Wonen Vechtdal. Het is tijd om verder te kijken hoe de duurzaamheid van de woningen verhoogd kan worden en te zorgen dat de woningen in de toekomst geen fossiele brandstof meer verbruiken. De fossiele brandstof die nu nog in elke woning van Beter Wonen Vechtdal nodig is, is gas.

Het project aan De Geurne in Gramsbergen, bestaande uit 8 eengezinswoningen, wordt deels gasloos uitgevoerd. De tussenwoningen zijn (dit zijn 4 van de 8 woningen) voorzien van een warmtepomp. Zo voldoen deze woningen niet alleen aan de duurzaamheidsvraag van de toekomst, maar wordt er ook bespaard op de energiekosten. Nieuwe installaties zorgen wellicht voor een andere woonervaring en daarom worden de toekomstige bewoners in het proces begeleid.

Informatiebijeenkomst

Op maandagavond 13 november 2017 tussen 17.00 en 19.00 uur wordt er een informatiebijeenkomst gehouden in MFC De Binder in Gramsbergen. De verwachting is dat de woningen rond de zomer van 2018 gereed zijn.

Impressie Geurne

Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.