Druk bezocht Open Huis

09-10-2017

Op zaterdag 7 oktober was het de landelijke Dag van het Huren. Daarom was het Open Huis bij Beter Wonen Vechtdal. Ruim 500 huurders en belangstellenden kwamen deze dag een kijkje nemen in de organisatie en gingen in gesprek met de medewerkers. Ook waren er andere partijen aanwezig met interessante informatie op het gebied van wonen.

Een goed gesprek
“Wij horen graag hoe het met onze huurders gaat en vinden het belangrijk om elkaar te zien en te spreken. Door het jaar heen zijn die momenten er wel, bijvoorbeeld tijdens een bewonersbijeenkomst, of komen we bij de mensen thuis. Maar vandaag stelden wij ons huis open”, aldus Gerrit Teunis – directeur Beter Wonen Vechtdal. De reacties tijdens het Open Huis waren heel positief. “Leuk om de organisatie een keer van binnen te zien en de medewerkers te spreken’’, aldus een bezoekster.

Op zo’n dag heb je de tijd om even met elkaar te praten, om te horen hoe het huren bevalt, waar we meer in kunnen betekenen of welke vragen er spelen” geeft Gerrit Teunis aan. Heel waardevol om die gesprekken te kunnen voeren.

Scootmobiel parcours

Er kon niet alleen een kijkje in de keuken  van Beter Wonen Vechtdal genomen worden, er waren ook andere partijen aanwezig waar Beter Wonen Vechtdal veel mee samenwerkt. Zoals de Huurdersorganisatie, Politie, Brandweer, een Energiecoach, Samen Doen, RIBW en JP van de Bent Stichting. De Ouderenwinkel uit Hardenberg had een parcours uitgezet voor scootmobielen. Vele bezoekers waagden hier een poging om hun rijvaardigheid te testen.

Ideeën voor leefbaarheid

Aan iedere deelnemer van deze dag is gevraagd op te schrijven wat een bijdrage zal leveren aan de leefbaarheid van zijn of haar buurt. Aan het einde van de dag zat de brievenbus propvol met ansichtkaarten. Een brievenbus vol suggesties waarvan Beter Wonen Vechtdal binnenkort het beste idee kiest. Deze persoon wint een geheel verzorgde barbecue voor de hele buurt.

In heel Nederland

Tijdens de Dag van het Huren organiseerden woningcorporaties op ruim 50 locaties activiteiten in wijken, dorpen en steden: iedere deelnemende corporatie had haar eigen activiteiten. De Dag van het Huren is een initiatief van woningcorporaties en branchevereniging Aedes. Meer informatie is te vinden op www.dagvanhethuren.nu

open huis 1

open huis 2

Open Huis 3

Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.