Nieuwbouwprojecten

Beter Wonen Vechtdal bloeit én groeit! In diverse plaatsen van de gemeente Hardenberg realiseren wij nieuwbouw. Dit varieert van appartementencomplexen voor senioren of jongeren, tot gezinswoningen.

Interesse in een nieuwbouwwoning?

Tijdens de bouwperiode van een nieuwbouwcomplex adverteren wij de nieuwe woningen via onze website. Dit geven we vooraf aan door middel van een advertentie in de Toren en op onze website.

Woningzoekenden kunnen reageren op deze woningen. We selecteren op basis van inschrijfduur en woonduur. Degene met de langste inschrijf- of woonduur, én een passend inkomen heeft, gaat voor.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over een nieuwbouwwoning? Op deze flyer staan de veelgestelde vragen én antwoorden.
Staat uw vraag er niet bij? Bel ons gerust!

Hieronder vindt u een overzicht van actuele nieuwbouwprojecten.

 

Oosteinde impressie 1

Adres
Oosteinde 25 t/m 93
Type
35 appartementen
Architect
Dedem Architectuur
Aannemer Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg B.V.
Bouwperiode Begin 2018 t/m begin 2019

Beter Wonen Vechtdal is gestart met de bouw van 35 appartementen aan Oosteinde in Hardenberg. Het appartementencomplex met lift ligt midden in het centrum van Hardenberg.

Omschrijving appartementen

De praktisch ingedeelde appartementen hebben allemaal een woonkamer met open keuken, variërend van 15 tot 25 m². De appartementen zijn voorzien van 1 of 2 slaapkamers en hebben allemaal een eigen bergruimte op de begane grond. Een aantal appartementen beschikt over een eigen balkon. Daarnaast kunnen alle bewoners gebruik maken van de gemeenschappelijke buitenruimte.

Het appartementencomplex wordt voorzien van zonnepanelen. Hierdoor bespaart u op de energiekosten! Daarnaast zijn de woningen voorzien van vloerverwarming en mechanische ventilatie. Het appartementencomplex heeft geen eigen parkeerplaats. Er moet een parkeervergunning bij de gemeente worden aangevraagd om in de buurt van het complex te kunnen parkeren.

Planning bouwproject

De bouw is begin dit jaar gestart en neemt ongeveer een jaar in beslag. De oplevering vindt naar verwachting begin 2019 plaats.

Huurprijzen

In dit schema ziet u de huurprijs per appartement. Hieronder vindt u de plattegronden waarop de huisnummers staan.

Foto's:

Oosteinde nov. 2018


Slagharen - Dr. Willemslaan

Adres
Dr. Willemslaan
Type
5 koopwoningen en 5 sociale huurwoningen
Architect

Aannemer
Bouwperiode Eind 2018 t/m eind 2019

Beter Wonen Vechtdal en A2S Slagharen Vof starten eind dit jaar met de bouw van 5 koop- en 5 sociale huurwoningen op het braakliggende terrein aan de Dr. Willemslaan in Slagharen.

Inventarisatie

Plaatselijk Belang Slagharen heeft vorig jaar, in oktober 2017, al een inventarisatieavond georganiseerd in het Kronkelhonk. Inwoners van Slagharen konden hier hun woonwensen kenbaar maken. Uit deze inventarisatie, aangevuld met eigen onderzoek van Beter Wonen Vechtdal, is naar voren gekomen dat er behoefte is naar grondgebonden seniorenwoningen voor zowel sociale huur als koop.

Gasloos

Vanwege de woningwet is het niet mogelijk dat Beter Wonen Vechtdal koopwoningen realiseert. Hierdoor is er gezocht naar plaatselijk gebonden partijen. Deze partijen hebben voor de koopwoningen A2S Slagharen Vof opgericht. Het mooie aan dit project is dat er hierdoor een brede groep 55+ers in aanmerking komt. De huurwoningen zijn van alle gemakken voorzien en worden geheel gasloos uitgevoerd. Zo voldoen de woningen niet alleen aan de duurzaamheidsvraag van de toekomst, maar bespaart de bewoner ook op de energiekosten.

De planning is om aan het einde van dit jaar te starten met de bouw. De verwachting is dat de woningen rond oktober 2019 gereed zijn.

Meer informatie over dit project en over de verhuur volgt binnenkort.

Slagharen - situatie


Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.