Home - Ik zoek een woning - Nieuwbouwprojecten

Nieuwbouwprojecten

Beter Wonen Vechtdal bloeit én groeit! In diverse plaatsen van de gemeente Hardenberg realiseren wij nieuwbouw.

Dit varieert van appartementencomplexen voor senioren of jongeren, tot gezinswoningen.

Interesse in een nieuwbouwwoning?

Tijdens de bouwperiode van een nieuwbouwcomplex adverteren wij de nieuwe woningen via onze website. Dit geven we vooraf aan door middel van een advertentie in de Toren en op onze website. Woningzoekenden kunnen reageren op deze woningen. We selecteren op basis van inschrijfdatum en woonduur. Degene met de langste inschrijf- of woonduur, gaat voor.

Hieronder vindt u een overzicht van actuele nieuwbouwprojecten.

Ligweide impressie

Adres
Barbierstraat, Kruserbrink en Blauwververstraat
Type
21 eengezinswoningen en 6 appartementen
Architect
Hans Been Architecten
Aannemer Plegt Vos Oost B.V.
Bouwperiode Oktober 2016 - april 2017
Alle woningen en appartementen zijn inmiddels verhuurd

Na de zomer van 2016 start Beter Wonen Vechtdal in het centrum van Hardenberg met de bouw van 21 eengezinswoningen en 6 appartementen voor de sociale verhuur. Aan de straten Barbierstraat, Kruserbrink en Blauwververstraat (voorheen de ligweide van zwembad de Marsch) komen twee blokken van 7 eengezinswoningen en één blok met 7 eengezinswoningen + aan beide zijden 3 appartementen.

De eengezinswoningen

De eengezinswoningen zijn ruim en praktisch ingedeeld. Via de voordeur komt u binnen in de hal met daaraan het toilet en de meterkast. Ook de trap naar de eerste verdieping bevindt zich hier. De woonkamer (23m²), gelegen aan de achterzijde van de woning, loopt over in een open keuken. Achter het huis ligt een ruime tuin van minimaal 10 meter diep en met berging.

Op de eerste verdieping vindt u twee slaapkamers (11 en 9m²) en een kleine kamer (5m²). De 4 hoekwoningen zijn voorzien van een grotere slaapkamer (7m²), in plaats van een kleine kamer. Tevens is er een badkamer met toilet en wasmachine-aansluiting. Een vlizotrap brengt u naar de zolderverdieping, waar zich de installaties bevinden zoals een cv-ketel.

De appartementen

De appartementen komt u via het centrale trappenhuis binnen. Via een trap kunt u naar de eerste of tweede verdieping. Binnen in het appartement start u in de hal met daaraan een toilet en de meterkast, waar zich ook de cv-ketel bevindt. Vanuit de hal kunt u naar de woonkamer en de slaapkamer. De woonkamer (25m²) heeft een open keuken. Vanuit de slaapkamer (7m²) kunt u naar de badkamer, met wasmachine-aansluiting.

De appartementen op de begane grond hebben een tuin, de appartementen op de verdieping hebben een ruim balkon. Alle appartementen hebben een eigen berging aan de achterzijde.

Ligweide situatie

Planning bouwproject

De bouw gaat na de zomer van start. Naar verwachting vindt de oplevering eind april 2017 plaats.

Plattegronden

Overzicht 'de Marschweide'

Plattegronden per straat

Plattegronden eengezinswoningen

Plattegronden appartementen

Gevelaanzicht

 

Foto's bouw (klik voor een vergroting)


Barbierstraat

Adres
Barbierstraat 1 t/m 73
Type
37 appartementen
Architect
Beltman Architecten
Aannemer Ter Steege Bouw Hardenberg Vastgoed B.V.
Bouwperiode zomer 2016 - zomer 2017
Alle appartementen zijn inmiddels verhuurd

Nog voor de zomer start Beter Wonen Vechtdal met de bouw van 37 appartementen aan de Barbierstraat in het centrum van Hardenberg. In het complex komen 10 appartementen met 2 slaapkamers en 27 appartementen met 1 slaapkamer. Ook komt er een lift. Hierdoor zijn ze geschikt voor alle doelgroepen. De locatie waarbij alle faciliteiten op loopafstand zijn maakt het wonen aan de Barbierstraat zeer aantrekkelijk.

Het complex komt op het voormalig terrein van het Alfa College. Vorig jaar zijn hier 22 gezinswoningen met 3 appartementen en de appartementen voor RIBW en Ambiq gebouwd. Met de bouw van de 37 appartementen is het project afgerond en vormen alle locaties samen een mooi geheel.

De appartementen
De appartementen zijn praktisch ingedeeld. Ze hebben een woonkamer van 13 tot 18 m², met open keuken. De keuken is naar eigen smaak in te richten. Een hoofdslaapkamer van 12 tot 15 m² en een eventuele tweede slaapkamer van 6 tot 9 m². Verder beschikken ze over een interne berging, een toilet en een badkamer. De appartementen op de begane grond hebben een tuin, de appartementen op de verdieping hebben een balkon.

Uiteraard voldoen de appartementen aan alle moderne eisen, zo ligt er in elke ruimte vloerverwarming en is elk appartement voorzien van zonnepanelen.

Parkeren
Op het binnenterrein zijn 28 parkeerplaatsen op eigen terrein. Deze staan op naam van de huurder van het appartement. De toegang van het binnenterrein is afgesloten met een hek en bevindt zich aan de zijde van de Sportlaan.

Huurprijs

Appartement € 495,39 tot € 547,74 (exclusief servickosten)

Parkeerplaats € 30,75

Planning bouwproject
Verwacht wordt dat de bouw een jaar in beslag zal nemen, rond de zomer van 2017 zal de oplevering plaatsvinden.

Plattegronden en foto's

Geveltekeningen

Totaal overzicht 3 verdiepingen

Plattegronden alle appartementen

Foto's bouw (klik voor een vergroting)


Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over een nieuwbouwwoning? Hieronder staan de veelgestelde vragen én antwoorden. Staat uw vraag er niet bij? Bel ons gerust!

Toewijzing

Zodra wij de woningen adverteren op onze website kunt u reageren op een woning. Deze datum kondigen wij altijd aan door een advertentie in de Toren en tijdens een inloopbijeenkomst.


Zodra de reactietermijn is verstreken worden de gegadigden die het hoogst op de lijst staan uitgenodigd voor een toewijzingsmiddag/- avond. (hoe langer u staat ingeschreven, hoe hoger u op de lijst staat). Indien er twintig woningen worden gebouwd, worden de eerste twintig kandidaten van de lijst uitgenodigd.


Tijdens een toewijzingsmiddag/-avond mag degene die bovenaan de lijst staat als eerste een woning uitkiezen. We gaan vervolgens de lijst af naar beneden tot iedereen een woning heeft uitgekozen.


U heeft met een urgentieverklaring alleen voorrang op woningen die gelabeld zijn voor urgenten. Voor meer informatie over het urgentiebeleid verwijzen wij u naar onze brochure.


Bij het accepteren van de woning, dient u naast het acceptatieformulier een inkomensverklaring (IBRI) (op te vragen bij de Belastingdienst) van u en uw eventuele partner in te leveren. Indien u op dit moment een woning huurt van een andere verhuurder dan Beter Wonen Vechtdal dan dient u een verhuurdersverklaring in te leveren. Indien u niet huurt, dient u een uittreksel uit de Basisregistratie personen (BRP) met adreshistorie in te leveren (op te vragen bij de gemeente waar u woont).


Ja. Uiterlijk tot de definitieve uitnodiging voor het ondertekenen van het huurcontract kunt u de woning (maximaal vier weken voor de sleuteluitgifte), opzeggen. Zonder dat hiervoor huur in rekening wordt gebracht. Houdt u er wel rekening mee dat indien u de basiskeuken heeft uitgebreid deze kosten in rekening worden gebracht (dit bedrag staat vermeld op de keukenofferte).


Uw huurcontract

U ontvangt vier tot zes weken voor de sleuteloverdracht een uitnodiging voor het exacte tijdstip van de ondertekening van het huurcontract. Dit gebeurt één tot twee weken voor de sleuteloverdracht.


Zodra bekend is wanneer u de sleutels van uw nieuwe woning krijgt kunt u het beste de woning opzeggen. U heeft meestal een opzegtermijn van 1 maand.


Uw nieuwe keuken

Zodra de woning is geaccepteerd (en alle papieren akkoord zijn), wordt er door Bruynzeel met u een afspraak gemaakt voor het uitzoeken van een keuken en de tegels voor het toilet en de douche.


Een basiskeuken bestaat uit:

 • 3 onderkasten
 • werkblad + enkele spoelbak
 • kraan
 • 2 bovenkasten
 • Afzuigkap (alleen bij aansluiting op centrale afzuiging)
 • Tegelwerk waar nodig
 •  

  U kunt extra's toevoegen aan uw nieuwe keuken en/of kiezen voor een luxere uitrusting. De kosten hiervan zijn altijd voor uw eigen rekening.

  Wilt u meer informatie over het uitzoeken van een keuken? Klik hier.


  Indien de ruimte aanwezig is kunt u tegen een meerprijs de keuken uitbreiden.

  U kunt extra's toevoegen aan uw nieuwe keuken en/of kiezen voor een luxere uitrusting. De kosten hiervan zijn altijd voor uw eigen rekening.

   

  Optioneel tegen bijbetaling:

 • Extra onderkasten
 • Extra bovenkasten
 • Verlengd werkblad
 • Extra tegelwerk
 • Apparatuur (afzuigkap, kookplaat, vaatwasser, koelkast etc.)

 • Sleuteluitgifte

  Ons streven is om u, 4 tot 6 weken voordat de sleuteloverdracht plaats vindt, te informeren over het tijdstip van sleuteluitgifte.

  De sleutels worden in uw nieuwe woning overhandigd nadat wij de woning met u hebben geïnspecteerd.


  Nee, pas als u daadwerkelijk de sleutels heeft ontvangen heeft u de beschikking over de woning.


  Uw nieuwbouw woning

  Ja, circa 4 tot 6 weken voordat de woning wordt opgeleverd vindt er een kijkmoment plaats in de woning.


  Tijdens het kijkmoment kunt u de maten opnemen van bijvoorbeeld het behang, vloerbedekking, laminaat en/of gordijnen.


  Nee, de binnenwanden worden 'behang-klaar' opgeleverd. Het toilet en de badkamer worden voorzien van tegelwerk.


  De vloeren in de woning zijn voorzien van een dekvloer. De vloeren in het toilet en de douche zijn voorzien van tegelwerk.


  De bestrating (pad naar de woning en schuur) wordt door Beter Wonen Vechtdal aangelegd. De inrichting (beplanting e.d.) dient gedaan te worden door de nieuwe huurder (uitgezonderd appartementencomplexen).


  Ja, de woningen zijn voorzien van gas-, water- en elektra-aansluitingen. Zodra u de sleutels heeft ontvangen heeft u vijf dagen de tijd om u aan te melden bij een leverancier naar keuze. Meldt u zich pas aan bij een leverancier nádat u de sleutels heeft ontvangen!


  Welke wijzigingen u (na toestemming van Beter Wonen Vechtdal) mag aanbrengen in de woning staat omschreven in onze brochure 'Klussen in uw woning'.


  Als u na het betrekken van de woning nog reparatieverzoeken heeft kunt u deze melden bij onze onderhoudsdienst via het gratis telefoonnummer 0800 - 23 83 796.

  Er geldt ook een 'einde onderhoudstermijn'. Dit betekent dat u van ons automatisch een brief krijgt (circa twee maanden na sleuteluitgifte) om eventuele gebreken bij ons te melden. Deze worden dan door de aannemer herstelt voor zover dit zijn verantwoordelijkheid is.


  Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.