Home - Ik zoek een woning - Jongerenhuisvesting

Jongerenhuisvesting

Beter Wonen Vechtdal biedt woningen speciaal voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar. Op in totaal vijf locaties in Hardenberg, Slagharen en Bergentheim zijn de woningen alleen beschikbaar voor jongeren tót 23 jaar.

Daarnaast hebben we woningen waar jongeren weliswaar geen voorrang krijgen maar die wel toegankelijk zijn voor hen omdat de huur ervan onder de huurtoeslaggrens van € 409,92 ligt. Dit betekent dat ze huurtoeslag kunnen aanvragen.

Vanaf je 18e kun je je bij Beter Wonen Vechtdal gratis inschrijven als woningzoekende. Dit kan snel en gemakkelijk via ons inschrijfformulier.

Wanneer je je hebt ingeschreven ontvang je van ons een e-mail met je inschrijfnummer en een link waarmee je een account kunt aanmaken op deze website.


Elke donderdag vanaf 14.00 uur tot maandag 17.00 adverteren wij onze vrijgekomen huurwoningen. Je mag wekelijks op twee woningen reageren.

Met je inschrijfnummer kun je reageren op vrijgekomen woningen. Uiteraard mag je op elke vrijgekomen woning reageren maar we hebben een paar locaties die speciaal bedoeld zijn voor jongeren. Dit zijn in Hardenberg De Bleek (22 appartementen), de Wielewaalstraat (25 woningen) en de Adm. Helfrichstraat (28 appartementen). In Slagharen gaat het om de Bolsterstraat (12 woningen) en in Bergentheim om de Cort van der Lindenstraat (11 woningen) en de Kerkweg (5 woningen).


Wij toetsen uw inkomen vóórdat we u een woning kunnen toewijzen. Dit doen wij uitsluitend door middel van een inkomensverklaring van de Belastingdienst. Ook als u géén inkomen hebt, moet u een inkomensverklaring inleveren. Op de verklaring moét een bedrag vermeld staan.

Geen inkomensverklaring? Geen woning!

Inkomensverklaring aanvragen

De inkomensverklaring kunt u zelf online of telefonisch opvragen bij de Belastingdienst.

Online opvragen

Via de website van de Belastingdienst kunt u de Inkomensverklaring online opvragen. U moet dan wel een DigiD hebben. Heeft u deze nog niet? Maak hier dan eerst zelf een DigiD aan.

 • Ga naar mijn.belastingdienst.nl en log in met uw DigiD.
 • Na het inloggen klik op 'Inkomstenbelasting' in de blauwe horizontale balk bovenaan de pagina.
 • Kies het juiste jaar. Dit is nu '2015'. De Inkomensverklaring over 2016 is pas in juni/juli 2017 beschikbaar.
 • Klik vervolgens onderaan de pagina op 'Inkomen 2015' (een blauwe balk).
 • Klik op 'een Inkomensverklaring afdrukken'. De Inkomensverklaring wordt dan geopend.
 • Print de inkomensverklaring uit.
 • De inkomensverklaring kun je bij ons afgeven aan de balie.

 

Telefonisch opvragen

Liever telefonisch opvragen? Dat kan via de BelastingTelefoon: (0800) 0543.

 • U krijgt een keuzemenu.
 • Kies in het eerste keuzemenu voor de optie 'andere vraag'.
 • Kies in het volgende keuzemenu's voor de optie 'Inkomensverklaring'.
 • Voer uw Burgerservicenummer in (deze staat o.a. op uw identiteitsbewijs) en sluit af met een #.
 • U ontvangt binnen 5 werkdagen de Inkomensverklaring over 2015.

 

Wanneer moet u de inkomensverklaring inleveren?
De inkomensverklaring moet u bij ons inleveren op het moment dat u kandidaat bent voor een woning en een aanbiedingsbrief van ons heeft ontvangen. In deze aanbiedingsbrief staat vermeld op welke datum en tijdstip u het formulier bij ons moet inleveren, samen met de overige gegevens.

Alleen de meest recent beschikbare originele inkomensverklaring wordt geaccepteerd. Op dit moment is dat de inkomensverklaring 2015.

Om tot een actueel inkomen te komen passen we een door de overheid opgelegde ophogingsfactor toe. Uw inkomen komt daarmee iets hoger uit dan het bedrag dat op de inkomensverklaring staat. Met dat berekende inkomen, stellen we vast of u in aanmerking komt voor een bepaalde huurwoning.


Beter Wonen Vechtdal nodigt twee personen uit voor een bezichtiging van de woning. Zoals hierboven al staat, selecteren we op basis van inschrijfdatum; degene die het langst ingeschreven staat, gaat voor. 

Als je al een woning huurt bij een andere verhuurder, vragen we je om een verhuurdersverklaring. Hierin verklaart je huidige verhuurder dat je voldoet aan ‘goed huurderschap'.

Na de bezichtiging geef je aan of je nog steeds geïnteresseerd bent in de woning. Degene die het langst staat ingeschreven krijgt de woning dan aangeboden.


Als je reageert op een woning met een huur onder de € 414,02 en je bent jonger dan 23 jaar, dan kun je huurtoeslag aanvragen. Dat is een tegemoetkoming in je huurkosten. Huurtoeslag vraag je aan bij de Belastingdienst.


Ingeloot voor je studie en op zoek naar een kamer in Utrecht?

Beter Wonen Vechtdal biedt aankomende studenten voorrang bij hun zoektocht naar een kamer op de Uithof in Utrecht. Wij kunnen vijf studenten per schooljaar helpen aan een kamer.

Nog op zoek naar een kamer?

Meld je dan aan voor een kamer op de Uithof in Utrecht. Er gelden wel selectiecriteria:

1. Je moet huurder van ons zijn of inwonend gezinslid van een huurder.

óf

2. Je moet woonachtig zijn in het werkgebied van Beter Wonen Vechtdal.

Bij meer dan vijf aanmeldingen is het tijdstip van aanmelding bij Beter Wonen Vechtdal bepalend. Degenen die zich het eerste hebben aangemeld bij Beter Wonen Vechtdal komen als eerste in aanmerking voor een voorrangspositie.

De Uithof in Utrecht

Als woningzoekende student moet je je bij de SSHU inschrijven. Dit kun je doen via de website http://www.sshxl.nl/. Je betaalt zelf het inschrijfgeld. De contractkosten komen eenmalig voor rekening van de SSH.

Vervolgens meld je je bij Beter Wonen Vechtdal om aan te geven dat je in aanmerking wilt komen voor een voorrangspositie. Dit kan je alleen schriftelijk doen door een brief te sturen naar Beter Wonen Vechtdal t.a.v. de afdeling Wonen, of per mail naar info@beterwonenvechtdal.nl


Inschrijven

Op zoek naar een woning? Om te kunnen reageren op een huurwoning moet u bij ons ingeschreven staan.

  Direct inschrijven

Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.